19 apr. 2010

AC/DC si Hollywood? Not for me...

Personal nu gasesc acest mariaj intre Hollywood si AC/DC unul prea fericit. Cine nu detine piesele incluse pe acest album nu se poate considera un rocker serios. Iar pentru cei care acum se caznesc sa intre in tagma seriosilor, exista o sumedenie de greatest – hits – uri mai complete. Cum ar fi si Backtracks-ul care in editia deluxe are chiar si un amplificator! AC/DC ramane o piatra de hotar, cu sau fara acest soundtrack. Care ajunge anul acesta pentru prima oara in Romania....

AC/DC e un fel de Coca Cola in materie de rock. Numai anul trecut australienii au castigat 43, 7 milioane de dolari doar din banii de concerte, situandu-se pe locul patru in clasamentul muzicienilor care au castigat cei mai multi bani in 2009, alcatuit de revista Billboard. Ca si in cazul box – set-ului Backtracks, aparut la sfarsitul anului trecut, fanii inraiti n-au parte de compozitii noi. Discul acompaniaza filmul Iron Man 2. Din fericire, nu include si dialoguri din film, precum alte soundtrack-uri. E punctul forte al lui. Desigur, piesele sunt cele pe care orice rocker de profesie le stie pe de rost. Pentru a se vinde mai bine, productarii lui precizeaza ca acesta nu e un greatest hits, ci o compilatie. Care cuprinde 15 piese extrase din mai multe albume, scoase in perioada 1976 – 2008.
Muzica celor de la AC DC care a marcat atatea generatii a fost pe deplin evocata si-n textele altor trupe. Chiar si de simpaticii de la Sarmalele Reci care au decretat: „Razi de mine ca port cravata/Si te falesti cu blugii rupti si geaca decolorata/Pe care-ai scris cu pixul ‘AC/DC’/Cand eu faceam frumos la jurii si comisii“. Din disc nu lipsess Back in black sau Highway to Hell. Si nici You Shook Me All Night Long sau chiar Shoot To Thrill care are parte de un videoclip nou filmat cu ocazia unui concert in Argentina. Surpize? Niciuna.
Personal nu gasesc acest mariaj intre Hollywood si AC/DC unul prea fericit. Cine nu detine piesele incluse pe acest album nu se poate considera un rocker serios. Iar pentru cei care acum se caznesc sa intre in tagma seriosilor, exista o sumedenie de greatest – hits – uri mai complete. Cum ar fi si Backtracks-ul care in editia deluxe are chiar si un amplificator! AC/DC ramane o piatra de hotar, cu sau fara acest soundtrack. Care ajunge anul acesta pentru prima oara in Romania….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu