24 sept. 2010

Ministry of Sound - Clubbers Guide Summer 2010

Compilatiile de tipul best of au parte de o sumedenie de avantaje si dezavantaje. La plus intra chestiunea conform careia ai parte de o selectie non - stop de ritmuri pe un anumit calapod. In cazul acesta, doua CD-uri gata mixate care pot tine atmosfera la un chef fara prea multe batai de cap.Dezavantajul este acela ca altcineva decide in locul tau vizavi de ce e bun si ce nu merita aceasta categorisire. Categoric.Ministry of Sound e un nume de referinta in domeniu, deci Clubbers Guide Summer 2010 poate fi soundtrack-ul unui chef al acestei veri.
Asteptari: Daca exista inca oameni care n-au prins defel seria volumelor lansate de Minsitry of Sound sub egida Clubbers Guide, ar fi amintit faptul ca aceste compilatii cuprind in genere cele mai hot melodii de pe ringurile de dans. Spre deosebire de compilatiile de acest gen de pe plaiurile noastre, cele facute de MOS sunt mult mai diverse si implicit mai usor de digerat.
Rezultat :D upa cum era de asteptat, cele doua CD-uri sunt un fel de who’s who a pieselor susceptibile de a fi auzite in cluburi.  Oare exista Inna, Play & Win, Deepside Deejays, DJ Sava & Raluka sau ale “englezisme“? Si da si nu….Si in muzica de dans blamata pe buna dreptate de unii datorita simplitatii ei, britanicii au stil. Daca e sa comparam un clasament al topurilor de dans de pe la noi cu adunatura aceasta de melodii care reprezinta trend-ul verii in Marea Britanie, diferentele sunt majore. Asadar pentru oamenii care se pricep totusi la muzica de dans e o usurare faptul ca pe Clubbers Guide nu se regasesc “I like the trumpet”, Radio Killer, Chris Mayer sau Sonny Flame. In schimb amatorii de dance se pot delecta de exemplu cu superba piesa Kickstarts a celor de la Example intr-un remix de nota zece. Sau cu Hey Hey, piesa produsa de Dennis Ferrer cel care a mixat in clubul Youtopia din Timisoara. Desi e inclusa in playlist, piesa Beachball a celor de la Nalin and Kane are parte de un remix cat se poate de ciudat. Cel putin ciudat este faptul ca ghidul verii 2010 in materie de dans editat de Ministerul Sunetului din Marea Britanie cuprinde si doua piese „aproape“ autohtone. Da, pe primul disc se regaseste Stereo Love.Dar nu in varianta originala cantata de Edward Maya si Vika Jigulina, ci intr+o varianta trecuta aici ca apartinand celor de la PJ & Velvet. Iar finalul: doamnelor si domnilor va vine sa credeti sau nu cineva a facut un cover dupa Hot-ul semnat Inna. Varianta de aici e interpretata de Conoga.  Din fericire mixul cu numarul doi al acestei compilatii este ceva mai “underground” si nu ofera suprize din categoria “unbelievable”. Maestrii prezenti aici se numesc Deadmau5, Sub Focus & Coco, Pryda, Fatboy Slim, Ou Est Le Swimming Pool, Hadouken. Nici amatorii de retro n-au de ce sa fie tristi, printre piese se regasesc variante updatate ale unor hituri ca Satisfaction (Benny Bennasi) sau  I like to move it (Reel 2 real).
Recomandari: Pentru o distractie de sambata noaptea, alaturi de prieteni, in caz ca n-aveti banii de intrare la un club fancy…..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu