11 oct. 2010

Groove Armada - Black Light

Cei care se asteapta la „I see you baby shakin that ass“, ar face bine sa evite acest disc. Nimeni nu-si va misca partea dorsala pe muzica asta. E muzica de ascultat p-acasa la curatenia de primavara cu geamu deschis sa auda si vecinu'. Pe ici pe colo exista luminite in disc, dar cea de la capatul tunelului e de nezarit.
Cine a auzit inegabaliba piesa cu textul „I see you baby, shakin that ass, shakin that ass, shakin that ass“ si a mai prins cate ceva din discografia Groove Armada, va ramane oarecum perplex dupa ascultarea acestui Black Light. Cel de-al 6-lea material discografic din visteria trupei a fost realizat cu ajutorul lui Nick Littlemore din trupa Empire of the Sun, care printre altele si-a lasat amprenta vocala pe cateva piese. Printre invitatii albumului se numara marele Bryan Ferry. Dar si in mod inexplicabil Will Young. Primul castigator al concursului Pop Idol din Marea Britanie, pentru cei care nu-l cunosc.

Printre cele 11 piese ale discului apare de prea multe ori si chitara. Si aceste momente nu sunt incadrabile la „interesante“, in mare parte. Dar avem si balade aproape downtempo, mult pop numa' bun de dat la radio. Nici eticheta de Black Light nu e taman izbutita. Fiindca urechea e bombardata cu synth - pop din anii 80. Care poate fi impresionant, e drept, dar n-are nici urma de experiment in ea. Poate ca Not forgotten si Warsaw aduc un pic a niscaiva noise. Probabil ca mixul acesta de dance cu pop atacat de oameni a fost importat din visteria LCD Soundsystem. Doar ca nu toti oamenii cu idei reusesc si sa le puna in practica. Cards to your heart are momente interesante, iar unul din cele mai bune momente ale discului este Paper Romance care aduce a MGMT si are un refren parca scos din piesele cu The B 52-s. Shameless cu Bryan Ferry aduce si el un moment de stralucire. Personal gasesc inchierea History cea mai nervoasa piesa de pe disc. Aranjamentele orchestrale fantastice sunt „bruiata“ nitel printr-o parte vocala neadecvata, dar pentru cei care stiu sa asculte doar synth-urile e un adevarat deliciu. Aduce de departe a Bronski Beat. Daca tot albumul era pe „ramura“ asta,  cu siguranta Black Light era un album demential. Asa Groove Armada au scos un disc care nu prea ii caracterizeaza, surprinzator pe alocuri, cu momente interesante in altele, dar departe de cutiuta cu cele mai bune albume ale anului.

Cei care se asteapta la I see you baby shakin that ass, ar face bine sa evite acest disc. Nimeni nu-si va misca partea dorsala pe muzica asta. E muzica de ascultat p-acasa la curatenia de primavara cu geamu deschis sa auda si vecinu'. Pe ici pe colo exista luminite in disc, dar cea de la capatul tunelului e de nezarit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu