6 oct. 2010

Kenny G - Heart and Soul

Asteptari: Kenny G e considerat unul din cei mai mari muzicieni instrumentali ai erei moderne cu 75 de milioane de albume vandute la activ. Heart and soul este cel de-al 13-lea album solo al artistului.

Rezultat: A fost o vreme in care Kenny G a fost considerat un tip cool. Din nefericire pentru el, aceasta perceptie a disparut demultisor iar motivul este unul cat se poate de simplu. Ca si in cazul altor artisti, talentatul muzician a gasit o formula de succes pe care a abordat-o pana la suprasaturare. Ceea ce automat a dus la erodarea muzicii sale din punct de vedere artistic.

Omul care a pornit-o pe urmele lui Grover Washington Jr., a revenit cu un disc situat undeva in era romantismului, bine produs cu niste melodii care iti par familiare de la prima lor ascultare. Ca si a doua piesa a discului, numita Déjà vu, tot discul iti inspira o stare de “been there”. Daca ar fi sa evidentiez o singura piesa de pe album, ei bine aceasta ar fi Fall Again, o balada care are parte de vocea semnata Robin Thickle. Un fel de Michael Bolton cu o infuzie si mai mare de romantism daca va puteti imagina. Restul de melodii, inclusiv cealalta colaborare vocala (cu Babyface) se inscriu in categoria pieselor care nu deranjeaza dar nici nu au o originalitate aparte, tocmai aceasta constatare fiind cea mai mare hiba a acestei explozii de muzici pentru inimi si suflet. E o muzica de fundal, care se preteaza bine pentru cei care au de tinut evidente contabile. Se prea poate ca cei care au ascultat fie si franturi din creatiile anterioare ale lui Kenny G sa gaseasca aceste piese pur si simplu adorabile. Piesele ar putea avea lipici si in cazul unei cine romantice alaturi de persoana iubita, dupa o zi obositoare la job. Chiar daca in acest caz, personal as recomanda cu cea mai mare caldura una din compilatile Kuschel Rock sau tonele de CD-uri Love Ballads.

Daca faceti parte din categoria oamenilor care si-au inceput nunta in acordurile piesei Songbird, noul album al lui Kenny G este unul care va va face sa tresaltati de bucurie. Pentru toti ceilalti, cele 12 piese incluse pe Heart and Soul sunt niste melodii familiare, ascultabile in anumite momente ale serii dar care in nici un caz nu vor avea sansa sa devina memorabile.

Recomandari: Poate fi facut cadou alaturi de un buchet de flori unei romantice incurabile care isi petrece mult timp din viata suspinand dupa vremurile in care Casablanca facea Sali pline la cinematograf. Pentru amatorii de slow – music cu pretentii, recomand orice altceva din seria Love Ballads. Iar pentru cei care chiar vor soul, Grover  Washington Jr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu