6 oct. 2010

Marc Anthony - Iconos

Asteptari: Omul care e considerat cel mai bun cantaret de tropical salsa din lume a ajuns la albumul cu numarul 11 din cariera, care contine aproape in exclusivitate cover-uri “de corazon”.

Rezultat: In momentul cand in 2010 vii pe tarabe cu un album de cover – uri, te inhami la niste riscuri majore. Pe de o parte, exista mii si mii de interpreti de cover-uri care se chinuie de atata amar de vreme sa iasa din anonimat. Pe de alta parte, nici “consacratii” nu sunt mai putin expusi: exista riscul ca lumea sa te considere neinspirat sau si mai rau “in pana de idei”. Albumul actual al lui Marc Anthony contine cateva preluari ale unor interpreti latino care inca mai traiesc. Se regasesc aici preluari foarte aproape de original din repertoriul unor artisti ca Jose Jose (Almohada si El Triste) sau Jose Luis Perales'(Y Como Es El). Si instrumentatiile folosite cu aceasta ocazie pot fi incadrate in categoria decente, chiar daca pe alocuri exista momente prea lungi de „intro” care te fac sa te intrebi daca piesa cu pricina mai vine sau nu? Principalul magnet al acestui produs sonor il reprezinta vocea unica a lui Marc Anthony, care in functie de preferintele fiecaruia poate fi incadrabila in „musai de ascultat” sau „asa nu”. Chiar daca exista aici si doua piese noi – noute (A Quien Quiero Mentirle,Maldita Sea Mi Suerte), per ansamblu auditia este una liniara, astfel incat cei nefamiliarizati cu reprtoriul artistilor latini din care s-a inspirat solistul s-ar putea sa nici nu remarce piesele originale. Iconos poate fi o auditie decenta intr-un desert in care nu exista alte surse de „sonor” sau in momentele in care tocmai vrei sa faci o declaratie plina de corazon unei noi cuceriri. In alte conditii, ascultarea acestui album nu se poate face decat pentru aceia care poseda acasa cel putin un T – shirt cu muzicianul care a castigat printre altele cinci premii Grammy la viata lui.

Recomandari: Desi este un album cat se poate de liniar si care nu ofera absolut nici o surpriza, materialul cu pricina poate fi digerat de amatorii de muzica pop. Aceia care n-au pretentii de a fi melomani, dar care rezoneaza pe latino.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu