6 oct. 2010

William Orbit - Pieces in a Modern Style 2

Asteptari: Numele lui William Orbit este cel mai adesea asociat ca fiind producatorul de mare succes care a pus umarul la succesul albumului Ray of Light de Madonna. Alaturi de alte colaborari de acelasi succes cu nume aflate in mainstream, britanicul in varsta de 54 de ani a editat si cateva materiale solo, iar acest album vine si in varianta deluxe, cu doua CD-uri incluse.


Rezultat: Prima parte a acestui disc a aparut acum zece ani. Din pacate, adevarata valoare a pieselor incluse acolo a fost oarecum “spulberata” de remixul lui Ferry Corsten la Adagio for strings. Piesa a ajuns pe primele pozitii ale topurilor si a avut rolul de a introduce chestiuni clasice unei noi generatii. Dupa ce in prima parte a acestei excursii ascultatorul a fost rasfatat cu variante moderne ale unor piese de Samuel Barber, John Cage, Maurice Ravel ,  Antonio Vivaldi, Ludwig van Beethoven sau Georg Friedrich Händel de aceasta data avem parte de incursiuni im operele unor nume ca Ceaikovski, Puccini, Bach sau Saint-Saens.

Capodopera lui Orbit, a trasat un nou trend in lumea muzicii moderne. Sa nu uitam ca Adagio for Strings a devenit una din piesele favorite ale electronistilor, piesa fiind prelucrata si de Armin van Buuren sau Tiesto , printre altii. Asadar noua „tura” cuprinde cateva momente memorabile . Cum ar fi Lacul Lebedelor, o capodopera folosita ca inspiratie printre multi altii si de catre cei de la P.I.L pentru versiunea lor numita Death Disco. Sau Nimrod, o adevarata bijuterie care mai apoi e prelucrata si pe CD-ul cu numarul doi din acest disc, chiar in doua variante. Din pacate, versiunea propusa de Timo Maas si Santos - doua nume grele ale muzicii actuale – pierde din luciditate, in schimb remixul lui Jakwob este admirabil. O alta piesa care are darul de a-ti creea fiori pe sira spinarii este Lark a compozitorului britanic Ralph Vaughan Williams, prezenta aici in nu mai putin de trei variante. Sau Peer Gynt-ul norvegianului  Edvard Hagerup Grieg.

Recomandari: E unul din cele mai relaxante albume aparute in ultima vreme, care va face deliciul atat acelora care sunt obisnuiti cu muzica chill cat si pentru aceia care sunt indragostiti de muzica clasica si nu au prejudecati neavenite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu