3 apr. 2011

DJ Vadim presents The Electric - Life is moving

Asteptari: Pe numele sau adevarat Vadim Zendejas, DJ Vadim e o figura cunoscuta in lumea muzicii, atat ca si producator cat si ca DJ. Noul lui proiect numit The Electric ii mai reuneste pe Pugs Atomz si solista Sabira Jade. Impreuna, cei trei muzicieni au realizat un interesant mix intre hip hop, soul si muzica electronica, iar albumul lor de debut contine 16 track-uri.

Rezultat: Discul acesta e o adevarata desfatare pentru urechile care sunt capabile sa digere asa – numita latura a hip – hop – ului „cu suflet“ fiind un amalgam izbutit intre percutii cu adevarat reusite, linii de bass impunatoare, synth – uri elegante si nu in ultimul rand niste interpretari vocale pline de sarm ale solistei britanice Sabira. Ca si feeling, piesele acestea te introduc in lumea oldschool a hip – hop – ului si demonstreaza scepticilor ca acest stil muzical poate fi facut mult mai misto decat tonele de gunoaie ambalate ca fiind noua generatie de hip – hop promovate cu ardoare de canalale mass – media.
Maestrul acestui proiect este legendarul Vadim, DJ-ul care a fost prezent in 2005 la workshopul TM Base organizat la Timisoara si care nu mai are nevoie de absolut nici o prezentare pentru acei melomani care au auzit vreodata de Ninja Tune, par example....

Single-ul Beautiful – realizat alaturi de Yarah Bravo – e un punct cat se poate de graitor pentru a recomanda acest material in randul potentialilor interesati si reda cat se poate de exact atmosfera sonora a hip – hop – ului sfarsitului anilor 80, semanand pe alocuri cu operele sonore inventate odinioara de A Tribe Called Quest. Reputatia lui DJ Vadim – aceea de muzician eclectic si inovativ – este cat se poate de evidenta pe parcursul celor 16 track-uri, chiar si pe freestyle-ul Toot toot, care deschide acest material. Unul din momentele deosebite ale acestui Life is Moving este piesa Let's Celebrate, in care oamenii acestia fac un spectacol de zile mari combinand o sumedenie de elemente soul si rap cu ritmurile de inceput ale muzicii techno. Imbinarea aceasta aproape perfecta intre soul si hip – hop este una plina de stabilitate, chestiune care implica si un revers al medaliei: desi curge cat se poate de bine, materialul acesta nu are parte de acea melodie memorabila care sa poarta denumirea populara de hit. Fara indoiala, noul proiect al muzicianului nascut la Leningrad nu-si propune sa revolutioneze lumea hip – hop – ului, iar cei care au crescut pe asemenea muzici inainte de aparitia lui Eminem vor avea parte de o auditie mai mult decat agreabila dupa parcurgerea celor 16 track-uri.

Recomandari: Pentru toti aceia care vor sa asculte o muzica hip – hop realizata cu suflet, cu multe scratch-uri si tot tacamul care face parte din categoria oldschool.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu