24 mai 2011

Audiofly - Follow my liebe

Asteptari: Audiofly inseamna Luca Saporito si Anthony Middleton, doi oameni care produc impreuna muzica de noua ani. Follow my liebe este albumul lor de debut, iar materialul contine 11 piese.

Rezultat: Daca faceti parte din lumea amatorilor de petreceri electronice din Timisoara sau wherever, cu siguranta i-ati prins pe cei de la Audiofly la butoane, pe post de DJ. Exact ca si seturile lor, si discul asta colcaie de electro, techno, dub, downtempo si are un groove cat se poate de pertinent. Sa astepti noua ani de zile pentru a scoate un album de autor, e o perioada cat se poate de astronomica. Poate de aceea, asteptarile unora pot fi cat se poate de mari.
Daca mai adaug si faptul ca  in muzica asta destinata dancefloor-ului e foarte greu sa asterni in fata publicului o colectie de piese care sa-ti mentina interesul treaz in totalitate, am zugravit tabloul corect. Deci, cum se prezinta Follow My Liebe? N-as putea spune ca e un disc care te da pe spate, dar este cat se poate de interesant din mai multe motive. N-are momente culminante prea multe, dar reuseste sa te mentina atent prin niste procedee tehnice specifice celor doi britanici. 

Atmosfera oscileaza abil intre “langsam” si “forte”. Debutul este unul cald, cu niste ritmuri mid – tempo care reusesc sa-I dea piesei care da titlul albumului o magie aparte. Cel mai slabut moment al discului mi se pare a fi Kiss and Tell, iar la polul opus se afla 6 degrees, o melodie care reprezinta cat se poate de exact feeling-ul pe care il emana in general seturile de DJ sustinute de cei de la Audiofly. Pentru amatorii de chestii diverse am identificat aici o piesa care ocoleste cat se poate de inteligent eventualele clisee care se pot identifica in muzica britanicilor: Sense and Vision. Nu doar instrumentatia si tempo-ul ci si maniera in care canta Shaun Parkes aminteste de sound-ul unor Massive Attack sau Portishead. Blue man e un amalgam de beat a la Audiofly combinat cu un pian clasic cat se poate de potrivit fundalului sonor iar atmosfera cat se poate de minimal din Myhappyplace este una care pica cat se poate de bine amatorilor acestui gen.

Per ansamblu, atmosfera asta te tine „in transa”, chiar daca are si momente mai putin reusite. Follow my liebe e un disc care are sanse sa fie mult mai apreciat in momentul in care il asculti in gradina alaturi de prieteni „electronici”. Iti mentine atentia printr-o combinatie de house, minimal si downtempo flancate de niste beat-uri elegante si are un efect hipnotic. E exact ce trebuie in caz ca gusti asa ceva.

Recomandari: Pentru cei care au fost cel putin odata in viata lor la un party cu minimal, house si alte bunataturi din aceasta categorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu