19 iul. 2011

Aretha Franklin - A woman falling out of Love

Asteptari: La fel ca-n orice arta si atunci cand vine vorba de muzica, exista cateva nume sacre. Care au scris o istorie aparte si despre care orice om normal la cap nu are cum sa devina carcotas. Regina Muzicii Soul Aretha Franklin e unul din acestea. Solistya care a debutat in 1956 cu albumul Songs of Faith are la activ vreo 18 premii Grammy, iar "Aretha: A Woman Falling Out of Love" este cel de-al 38-lea album de studio. 

Rezultat: Din fericire, vocea legendarei soliste este aceeasi. Si asta face ca acest disc sa fie unul reusit. Chiar daca compozitiile pieselor amintesc acut de anii 70, productia de anii 80 iar aranjamentele aduc aminte de smooth jazz-ul anilor 90, noul album este conform asteptarilor.
Nu e nevoie de nici un fel de update atunci cand rostesti numele Aretha, e un session pertinent de aranjamente old school colorate cu o voce inconfundabila. Acesta este primul album al celebrei soliste care este scos la label-ul ei propriu, Aretha’s Records, si include o sumedenie de balade si infuziuni de blues. Per ansamblu, e un disc din categoria clasic, care suna mai mult decat decent. Si ar fi sunat poate extraordinar daca ar fi avut parte de aportul unui producator de talia lui Rick Rubin.

Daca pe piesa de deschidere "How Long I've Waited" avem parte de o piesa cat se poate de clasica, atunci cand asculti acordurile piesei Sweet Sixteen nu ai cum sa nu te gandesti la B.B. King, melodia cu pricina fiind unul din cele mai reusite momente ale albumului. “When Two Become One” e o alta mostra de slow jam care merge direct la hertz iar Faithful este un duet in care apare si o cantareata de gospel pe numele ei  Karen Clark Sheard. Bonus – track – ul “My Country Tis of Thee,”  e piesa pe care Aretha a interpretat-o la ceremonia de ceremonia de învestitură, a presedintelui Barack Obama. The Way We Were e o alta piesa care va pica extrem de bine acelor urechi care sunt avide de smooth – jazz, iar per ansamblu discul reginei este unul reusit


Recomandari: Pentru cei care stiu sa asculte muzica soul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu