7 nov. 2012

Mike Altrin - Radio Altringen : Day Transmission

Mike Altrin Radio Altringen
Asa dupa cum exista o sumedenie de muzicieni care ceresesc pur si simplu “exposure” in mass – media, exista o sumedenie de artisti care prefera solutia “low profile”, cu explicatia “las compozitiile sa ma reprezinte“. Unul dintre acestia este cu siguranta Mike Altrin, care  prefera sa nu fie fotografiat si care sustine ca lucreaza mai bine in semi-anonimat. Primul sau album s-a numit Blue Lambs, iar discul de fata este primul volum din cele doua care compun seria intiulata Radio Altringen, urmatorul urmand sa apara in curand. Radio Altringen : Day Transmission este un material discografic neconventional pentru industria muzicala romaneasca, “croit” pe ideea unui sound autentic din categoria vintage. E unul din acele discuri care iti aduce aminte de celebrele radiouri Albatros, Gloria, Armonia, Mamaia, Carmen sau Popular din care piesele “sunau” intr-un mod de mare efect.
Asocierea asta nu e deloc intamplatoare, caci la inregistrarile acestor piese s-a folosit o instalatie de radiouri vechi de lemn, care a servit si ca instrument muzical per se. Discul a fost inregistrat pe parcursul a doua saptamanai, intr-o casa veche din cel mai mic sat din Banat, Altringen, iar acest fapt adauga un plus de farmec produsului.

Meet the boys e o nebunie cu stil care navigheaza in apele stoner – rock- ului si unde nu intamplator urechea sesizeaza „mana“ celor de la The Egocentrics, iar sample-ul misterios (rusesc?) care-si face aparitia la un moment dat e deasemenea izbutit. Pentru amatorii de momente mai linistite exista Seeker, iar atunci cand asculti Delia te simti de parca ai picat din neant in incinta Cambridge Folk Festival-ului. Piesa asta are si o varianta rustica spre finalul discului unde Oaie the dog face minuni. Latura dirty a rock-ului revine in Red Hand Love, iar Shake your soul e una din melodiile prezente in doua variante aici, prima condensata in 7 minute iar Radio Cut-ul in 5 minutele jumate. Periphereal Sky incepe de parca ar fi Jimi Hendrix, dar continua intr-o nota mai altfel in timp ce Exit the rain are parte de un acompaniament simplist dar eficace. Tuturora ni s-a intamplat sa asteptam sapte ani pentru trei zile de fericire, iar Seven years and three days dezbate mai pe larg aceasta problematica. Aromele de mister plutesc agale asupra piesei intitulate Weed, care conform marturisirilor autorului a fost inregistrata intr-un bar din Spania. Bucata cu pricina e emblematica pentru societatea actuala, una marcata de un melanj de bucurie si tristete, in care ne e tot mai greu sa cernem intre “good” si “evil”. Alaturi de Mike la aparitia acestui album si-au mai adus aportul Alexandru Hera (tobe, ex-The :Egocentrics, actualmente Implant Pentru Refuz), Andrei Talinga (bas), Brenn (chitara, The :Egocentrics), Andrei Kramer (gtr bas la Seeker), Vlad Sturdza (backing voice, ghitara, clape (Nu & Apa Neagra), Dani Biru (clape) si Attila Lukinich (DStudioPro). Intr-o lume dominata de facil si prost – gust, albumul semnat Mike Altrin propune o binemeritata evadare din cotidianul cenusiu si poate fi o delectare de mare efect pentru oamenii care isi iau “seva” zilnica din sound-uri profunde, atent mesterite si care incearca sa creeze un “film” aparte. Enjoy the ride si hai pe biciclete prin iarba! Albumul poate fi ascultat/comandat pe http://www.mikealtrin.com/.


Un comentariu: