28 feb. 2018

Next Ex - MistakesParafrazând albumul de debut al celor care alcătuiesc formaţia Next Ex, aş putea spune că una din greşelile actuale este că nu am auzit până acum de formaţia asta. O altă greşeală este faptul că genul ăsta de trupe nu se află în atenţia melomanilor români. Sau mai exact, graţie resorturilor industriei autohtone de profil nu au reuşit să se caţere în atenţia omuleţilor care se ocupă cu promovarea talentelor pe la radiouri şi televiziuni. Trecând peste lamentări, e bine de ştiu că Next Ex au reprezentat ţara noastră la festivalul Sziget din vara trecută , la Budapesta. Şi asta în urma unui concurs desfăşurat pe bune. Un alt amănunt interesant este că prima piesă cu care au devenit cunoscuţi în anumite cercuri din ţărişoară, Hey Girl, nu se regăseşte pe acest album de debut.

Mistakes conţine şapte track-uri interesante, unul din atu-urile celor de la Next Ex fiind acela că nu merg pe un film anume. Prima piesă a discului, Blended Thoughts te duce într-o atmosferă de trip hop în care vocea solistei creează un vibe cât se poate de pozitiv iar instrumentaţia pare a fi un amestec de La Roux şi Morcheeba cât se poate de gustos. Următoarea compoziţie numită „Should“ îndreaptă lucrurile spre o zonă aflată undeva la mijlocul între rock şi pop – ul modern etalat de majoritatea artiştilor britanici actuali. Ultimul minut al acestei piese este o explozie de sound-uri moderne şi nu numai, sound-ul Flume fiind îmbunătăţit cu bună ştiinţă cu ceva acorduri electro – pop. Unicul moment mai puţin fericit de pe acest disc de debut este Would You, un pop creat parcă special pentru oamenii cărora li se potriveşte de minune expresia de „common people“. Şi aici nu mă refer deloc la omuleţii care s-au zbenguit vreodată pe celebrul hit al celor de la Pulp. Balada Superhero prinde contur din nou graţie vocii solistei, iar „Wrong Time“ este genul acela de melodie care te prinde din prima, fiind un amestec complex de sound-uri folosite en – gros în producţiile pop din zilele noastre. Penultima piesă Made Of Glass merge pe acelaşi calapod de pop pentru urechi destupate în timp ce finalul „Runaway“ duce sonorităţile albumuli undeva în zona Austra.

Chiar dacă nu este defel un produs extraordinar, debutul celor de la Next Ex este cât se poate de interesant într-o industrie muzicală unde artiştii pop se copiează pe capete şi au lipsuri exorbitante la capitolul originalitate. Reuşind să îmbibe cu succes frânturi de pop modern cu electro – pop izbutit, cei de la Next Ex au toate motivele să fie mândri de acest debut. Trupa se înscrie oarecum în curentul în care se mai află nume ca Golan, Helen sau Otherside. Iar, pentru „influensării“ din industria muzicală românească am un sfat dezinteresat: aplecaţi-vă urechea către noul val de pop românesc care nu îţi insultă IQ-ul....Ah, şi era să uit, albumul Next Ex se poate asculta gratuit pe site-ul trupei..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu