21 feb. 2018

Marco Mendoza - Viva la RockViva la Rock este un album care nu e greu de anticipat. Şi asta pentru că din start ştii la ce să te aştepţi. Nu e vorba nici de post – dubstep experimental amestecat cu chill – wave şi nici de muzică compusă special pentru a fi ascultată în lifturile clădirilor moderne. E rock în pielea goală, straight in your face, fără multe subtilităţi şi îmbunătăţiri. Noul album al basistului care a făcut un real spectacol cu ocazia a două concerte susţinute în Timişoara în ultima vreme este fără îndoială un unguent care vindecă rănile celor pasionaţi de sound-urile rock. E de-nţeles, dealtfel, căci de-a lungul carierei sale muzicale, Marco Mendoza a colaborat printre alţii cu Whitesnake, Thin Lizzy, Blue Murder, Neal Schon (Journey) sau Ted Nugent. Şi cu The Dead Daisies,  cu care dealtfel pregăteşte un nou album. Viva La Rock vine la şapte ani de pauză de la precedentul material solo.

După cum era de aşteptat unele piese din acest album împrumută pe ici colo sound-uri din trupele cu care Marco Mendoza a colaborat de-a lungul vremurilor. Avem aici şi o piesă din repertoriul Thin Lizzy, „Chinatown“, realizată alături de Mike Tramp şi Richard Fortus (Guns n Roses), sau ‘Hey Baby’, un cover după melodia cu acelaşi titlu scoasă de Ted Nugent pe albumul lui de debut. Chiar dacă majoritatea compoziţiilor oscilează în zona pieselor zgomotoase găsim aici şi balada „Leah“, care ar putea fi inclusă lejer pe orice compilaţie Kuschel Rock. Pe „Let it flow“ artistul reia importanţa de a crede în forţele tale proprii, iar unul din momentele reuşite ale albumului este Love2U, un funky – rock care seamănă pe ici pe colo cu melodiile compuse odinioară de Prince. „Rocketman“ va fi cu siguranţă una din piesele care vor fi fredonate la scenă deschisă de rockerii care preferă să-şi învârtă pletele cu o bere în mână în faţa scenei, iar dacă ar fi să aleg o singură piesă care să redea cât se poate de bine feeling-ul acestui disc aceasta ar fi Viva La Rock. Direct, simplu, eficient, zgomot, chitări, nebunie!

Dincolo de muzică, concertele lui Marco Mendoza au parte de poveşti narate cu dosebit talent de artistul care are un şarm aparte la capitolul interacţiune cu publicul. Pe album, poveştile acestea sunt transpuse pe note. Şi...chiar dacă lipsesc speech-urile de la concerte, discul ăsta te încarcă cu o  energie pozitivă. Şi cu dorinţa de a-l vedea din nou pe Mendoza în carne şi oase. Vestea bună este că omul revine în România pentru lansarea acestui album. Pe 1 martie la Bucureşti (Club Quantic), pe 2 martie la Sibiu (Club Vintage) şi pe 3 martie la Timişoara (The Note Pub). O altă veste bună este că alături de el se vor afla chitaristul Michael McCrystal-(Tygers Of Pan Tang) şi tobarul Kyle Hughes (Bumblefoot). Trăiască rock-ul! 

Un comentariu: