1 sept. 2011

Azari & III - Azari & III

Asteptari: Dinamo Azari si Alixander III sunt doi producatori muzicali din Toronto care acum doi ani au scos single-urile Hungry For The Power si Reckless (With Your Love). Albumul lor de debut cuprinde 11 piese incadrabile in categoria aceea care poarta numele de „muzica dance cu staif“.


Rezultat: Daca ati fost prin preajma cand muzica house era adevarata sau v-a placut vreodata Hercules & Love Affair,  bag mana-n foc ca albumul acesta va rula in boxe la volum maxim. Practic, oamenii astia au luat un polonic, l-au introdus in ceaunul etichetat cu „muzica dance misto a anilor 90 de pretutindeni“, au adaugat cateva ingrediente “spicy“ si au purces la servirea unui sortiment gastronomic care iti lasa gura apa. Nu e nici pe departe o mancare noua, dar felul in care este preparata face toti banii. Pentru prepararea retetei canadienii au apelat la bucati de Giorgio Moroder, aluat din seria Chicago sau Detroit House, felii subtiri de Italo Disco, cateva grame de New Wave si sirop German Electro.
Alaturi de cei doi producatori, pe afis mai avem parte si de voci: carismatica Cedric Grasiada si Fritz Helder. Fara indoiala Reckless (With Your Love) e o piesa de care nu ai cum sa nu te indragostesti inca de la primele acorduri. Construita pe un schelet ce aduce pe ici pe colo cu Crystal Waters, melodia este pur si simpla geniala in simplitatea ei.  Carcotasii de meserie ar putea comenta visavis de instrumentatia pieselor, care se situeaza undeva cu doua decenii in urma. Dar stiti ce? Nu conteaza, atata timp cat muzica e plina de carisma! Tunnel Vision este un amalgam de acid – house cu niste efecte scoase parca din epoca Westbam  iar beat-ul agresiv din piesa Indigo are parte in a doua jumatate a melodiei de diverse efecte pur si simplu mirifice. De admirat este si seninanatea cu care discul asta aluneca intre sound-uri cat se poate de dark si slagare. Carevasazica, are diversitate. Hungry for the power te proiecteaza in epoca Inner City, Lost in time e un tribal cat se poate de reusit, Manhooker iti aduce aminte de minimal-ul de odinioara iar noul single Manic va fi devorat cu multa pofta de cei care stiu cine e Kevin Sanderson. Aparent, ai impresia ca muyica asta ai mai auzit-o undeva in trecut. E o muzica cat se poate de necomplicata cu ritmuri simple dar eficace, un soi de Oldies but goldies in house music. Iar pentru asta, Azari & III merita aplauze la scena deschisa.

Recomandari: Pentru cei care au nevoie de muzica dance care nu-ti insulta inteligenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu