26 dec. 2010

The Black Eyed Peas - The Beginning

Asteptari: Se spune ca The Black Eyed Peas e cel mai de succes grup de hip hop la ora actuala, cu vreo 47 de milioane de discuri vandute. Albumul de fata vine dupa ce precedentul The E.N.D. aparut anul trecut s-a vandut in 11 milioane de exemplare.

Rezultat: E competitie stransa in clasamentul celor mai plictisitoare albume ale anului 2010, dar Begining-ul celor de la The Black Eyed Peas merita un loc de frunte. Mai rar ti-e dat sa asculti laolalta o asa adunare de beat-uri de gradinita si auto – tune „la kilogram”, iar textele sunt si ele cat se poate de ucigatoare.

Si cand te gandesti ca oamenii astia au ars-o pe un hip – hop decent pe la inceputurile lor si au avut piese ca Joints & Jam sau Request + Line (impreuna cu Macy Gray)....Evident, conturile lor s-au ingrasat in momentul cand au adus-o pe Fergie in trupa si s-au apucat de muzica pentru mase. Nimic de zis, din vechi timpuri acele melodii care au fost create cu scopul precis de a fi pe placul unei parti cat mai mari din rasa umana, au fost de rasu – plansu. 2010 insa a fost un an in care stupizenia a atins cote inimaginabile, iar Black Eyed Peas se tin puternic de acest trend.

Aproape ca-ti vine sa zambesti atunci cand la inceputul unei piese care poarta numele de Fashion Beats, boss-ul trupei will i am isi incepe lalaitul de rigoare cu o intrebare de genu „Hey doctor is something wrong with me?“. Nu stiu daca vreun doctor poate vindeca aceasta lipsa acuta de  bun gust. Bine,, treaba cu doctorii a mai fost atacata din mosi stramosi. Isi mai aminteste cineva de A la Carte si Oh doctor, doctor help me please?  Textele celor de la Black Eyed Peas au insa o grandomanie aparte, care n-are cum sa nu te faca sa zambesti. Pe discul asta nu o sa gasiti nici un hit de teapa aceluia cu „I gotta feeling that tonight’s gonna be a good night/That tonight’s gonna be a good night/I got my money/Let’s spend it up“. Unicul moment acceptabil e chiar inceputul. Si asta nu fiindca contine un sample din Dirty Dancing, ci pentru ca e unicul track de aici care poate fi considerata a fi o melodie in adevaratul sens al cuvantului. Printre piese se mai aude si un sample de chitara a la U2 (Someday), oleaca de David Guetta in The Best One Yet si tone de synth-uri enervante. Materialul acesta are de toate: texte idioate, rap de doi bani, auto – tune cu nemiluita. Intr-un cuvant e muzica pe intelesul tuturor, fara nici o noima. De aceea, se va vinde in milioane de exemplare.

Recomandari: Daca ati ajuns pana aici, e clar ca nu. Daca totusi vibrati pe asa ceva, somn usor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu