26 iun. 2010

Blues de clasa cu Steve Miller Band

Primul album de studio dupa 17 ani de pauza al celor de la The Steve Miller Band nu contine hituri de genul Abra-abra-cadabra /I want to reach out and grab ya. Cele zece piese de aici sunt cover-uri dupa piese care i-au influentat tineretea solistului trupei. Dincolo de posibila dezamagire ca nu avem compozitii noi, Bingo! este un disc care curge "snur" fiind un adevarat party - killer pentru un gratar cu motoare sau pentru o seara de blues de la mama lui de acasa.
Asteptari: A fost o vreme in care melodiile Fly Like An Eagle, The Joker sau Take The Money And Run se difuzau la posturile de radio cel putin ca Inna, Play and Win si Smiley la un loc. Chiar daca piesele acestea sunt in heavy – rotation la posturile de radio care difuzeaza clasic – rock se prea poate ca multi sa nu stie ca au trecut 17 ani de cand Steve Miller Band n-a mai scos nimic nou. Ei bine, situatia s-a schimbat cu Bingo! primul material discografic dupa Wide River, aparut in 1993.
Rezultat: Albumul „curge” cat se poate de bine, fiind fara indoiala un adevarat „party – killer” pentru un gratar cu motoare, de exemplu. Din pacate, cei care se asteptau la piese de genul Abra-abra-cadabra
I want to reach out and grab ya vor fi dezamagiti sa afle ca absolut toate cele zece piese de aici sunt cover-uri. Nimic de zis, interpretarea este una cat se poate de „fara cusur”, dar parca dupa atata „tacere” parca am fi meritat niste compozitii noi. Pare-se ca Steve Miller a compus multe melodii noi in ultima vreme, dar va mai trebui sa asteptam ceva timp pentru ca acestea sa apara pe piata.
Revenind la Bingo! Avem parte de piese din repertoriul unor Howlin’ Wolf B.B. King, Lowell Fulson, Jimmy Reed, sau Jimmie Vaughan. Blues de cea mai buna calitate cu piese uitate dar absolut geniale, cum ar fi Ooh Poo Pah Doo a lui Jessie Hill sau superba interpretare a celebrei All your love semnata Otis Rush. Avand in vedere ca Steve Miller implineste acusica 70 de ani e clar pentru toata lumea ca acest disc este unul care poate servi ca inspiratie pentru rockerii mai tineri, mai exact un manual de cum ar trebui „executate” cover-urile pentru ca sa sune bine si-n ziua de azi.
Recomandari: Pentru aceia care vor sa intre in posesia unui album de cover-uri destinat unei seri pline de old – style blues.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu