6 oct. 2010

Korn - Korn III Remember who you are

Asteptari: A fost o vreme in care Korn era un nume respectat in scena rock. Chiar daca respectul a ramas fara indoiala si astazi, creatiile lor din ultima vreme n-au mai reusit sa provoace fiorii cu care taticii nu – metal-ului au devenit cunoscuti in intreaga lume.  Dupa trei ani de pauza, oamenii s-au reintors cu Korn III: Remember Who You Are, discul cu numarul noua din visteria formatiei.

Rezultat: Cu ocazia acestui material oamenii s-au reintors la radacinile nu – metal si la producatorul primelor doua albume de-ale lor, Ross Robinson. Acest fapt poate fi in acelasi timp unul cat se poate de apreciat sau din contra, depinde de perspectiva. Spre deosebire de sunetele lor exeperimentale din ultimele albume, realizate cu ajutorul unor gaselnite tehnice de ultima ora (inclusiv Pro Tools), acest Remember who you are este un material cat se poate de brut, fara prea multe brizbriz-uri, de-a dreptul agresiv. Evident, vocea lui Jonathan Davis a ramas unul din punctele forte ale echipajului Korn, iar acest fapt se poate observa de la o posta in piesele Lead The Parade sau Fear Is A Place To Live. Un alt punct reust al materialului este Let The Guilt Go, o piesa care poate genera un mosh cat se poate de valabil. Temele abordate de solist sunt in mare parte aceleasi cu care ne-a obisnuit in ultimii 14 ani, dar acest fapt nu stirbeste cu nimic din eticheta de bunicel care i se poate atribui acestui material. „This is the time for truth and pain“ spune Jonathan in piesa Holding All These Lies, iar zicala aceasta este reluata de mai multe ori in diferite forme pe parcursul celor 11 piese.

Chiar daca nu e taman genul potrivit pentru o seara linistita, muzica celor de la Korn suna bine chiar si-n 2010, iar cohorta de formatii romanesti care ii copiaza la greu va gasi cu siguranta o sumedenie de laude pentru aceste compozitii.

Recomandari: Pentru amatorii de „boom”-uri muzicale care asculta cu aceeasi placere lucruri de genul Slipknot, Mudvayne sau Limp Bizkit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu