9 oct. 2010

Lady Antebellum - Need you now

Lady Antebellum ocupa prima pozitie a clasamentului american cu cel de-al doilea album din cariera. Nu, nu e nimic de felul Gaga, e country - music. Sincer, nu pricep motivul pentru care Need you now are parte de atata valva. Desigur, nu este un album catusi de putin rau, dar de aici pana la a declara ca este "sound-ul revolutionar" al country-ului e cale lunga.
Unul din numele aflate pe buzele tuturor americanilor in aceste zile este Lady Antebellum. Nu, nu e defel ceva in genul Gaga, e country - music direct din Nashville, oras socotit capitala acestui stil de muzica. Trio-ul american Lady Antebellum a reusit sa vanda nu mai putin de 481.000 de exemplare din albumul Need you now, suficient pentru a intra direct pe prima pozitie a clasamentului Billboard.

Anul acesta, Lady Antebellum a primit doua nominalizari la premiile Grammy si a plecat acasa cu premiul Best Country Performance By A Duo Or Group With Vocals, pentru piesa I Run To You. Albumul Need you know cuprinde 11 piese și a fost înregistrat la casa de discuri Capitol Nashville. După ce primul extras pe single, care a fost chiar piesa titulară, a ajuns astă-vară în fruntea clasamentului Hot Country Songs din revista Billboard, noul extras pe single este American Honey.

Piesa care da titlul albumului are o melancolie aparte care descrie perfect tema preferata a genului country: despartirea. Cele doua voci ale grupului se impletesc la fix iar melodia are toate sansele sa devina un imn al ascultatorilor romantici. Asta in ciuda faptului ca romantismul este exprimat cat se poate de americaneste posibil. Ceva de genul „e unu si un sfert, sunt singur si am nevoie de tine acum/am spus ca nu te voi suna dar sunt putin beat si am nevoie de tine acumi“ (It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now. And I said I wouldn't call but I'm a little drunk and I need you now). Romantism made in U.S. Sonoritatile clasice ale muzicii country isi dau drumul cu maiestrie in piesa Our kind of love. Vocea distincta a solistei face ca American Honey sa fie o piesa cu mult bun simt si chiar daca la capitolul instrumentatie melodia nu are prea multe de spus, per ansamblu este o melodie cat se poate de "lipicioasa" buna de ascultat intr-o calatorie prelungita pe Route 66 sau chiar pe autostrada Soarelui, in caz ca aceasta nu este inchisa din cauza vremii nefavorabile.
Hello world nu are defel darul de a fi inclusa in categoria "piese reusite", poate datorita faptului ca este cantata doar de vocea masculina a trupei, o balada solitara dar nu prea inspirata. Lucrurile reiau un drum favorabil odata cu Perfect Day, care iese din aria cu ritmuri incete ale discului iar in Love this pain energia ramane la aceleasi cote fierbinti, piesa fiind una de "condus".  When you got a good thing nu va dezamagi amatorii de „echte“ country music chiar daca este una "linistita". Stars tonight este cu siguranta una din cele mai orientate spre rock melodii din acest disc. O balada a la Bryan Adams este si If I knew then iar Something about a woman suna la fel ca celalalte creatii: country a la Nashville.

Sincer sa fiu nu pricep motivul pentru care Lady Antebellum are parte de atata valva. Desigur, nu este un album catusi de putin rau, dar de aici pana la a declara ca este "sound-ul revolutionar" al country-ului e cale lunga. Se prea poate sa fie un album plictisitor pentru cei care au ascultat la viata lor country "adevarat". Si chiar si pentru cei care nu gusta genul, of course. Pentru toti ceilalti, e o auditie placuta, dar departe de a rupe gura targului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu