11 oct. 2010

kd lang - Recollection

Poate parea ciudat faptul ca una din cele mai sexy voci din industria muzicala ii apartine unei femei care si-a declarat preferintele sexuale catre lesbianism si care se imbraca in taioare barbatesti. Stilistic albumul se misca in country, jazz si poate chiar si ceva light - rock. Timbrul vocal unic pe care il poseda recomanda acest disc pentru orice meloman, indragostit de acordurile simple si de o voce iesita din comun.
Canadianca k.d. lang a ajuns sa faca valuri in momentul in care a cantat ca si backing vocal pentru Roy Orbison. Alaturi de care a inregistrat hitul Crying, piesa care a castigat un premiu Grammy in 1989. De-a lungul carierei, solista al carei nume adevarat este Kathryn Dawn Lang a castigat patru premii Grammy si este o cunoscuta militanta pentru drepturile minoritatilor sexuale, ale animalelor si pentru drepturile celor din Tibet.

Muzical, albumul Recollection cuprinde o selectie interesanta a pieselor sale, un remember al celor 25 de ani de cariera care debuteaza cu Trail of Broken Hearts. Piesa reuseste sa redea perfect ambianta sonora a acestei colectii. Lucrurile curg cat se poate de lin cu poate-cea-mai-cunoscuta piesa a ei Constant Cravin, iar printre melodiile incluse pe primul disc care ies inm evidenta se numara Western Stars si Miss Chatelaine, aceasta din urma o capodopera a albumului ei din 1992 numit Ingenu.

Pe discul secund amatorii vor gasi Crying, excelentul duet al ei cu Roy Orbison , o varianta jazzy la “Moonglow” cu Tony Bennett si o piesa mai uptempo cu compatriota ei Jane Siberry. Printre momentele de nota zece se numara si doua variante ale Hallelujah a lui Leonard Cohen., impartite frateste cate una pe fiecare disc.

Performantele vocale ale faimoasei canadience sunt cat se poate de netagaduit. In timp ce alte artiste ca Whitney  Houston sau Celine Dion parca „se chinuie“ atunci cand puncteaza parti culminante ale prestatiilor sonore, la kd lang situatia este complet alta. Senzatia e ca totul este natural si fara nici o fortare. Exista si o piesa noua, Beautifluuly Combined. Care cu siguranta nu va sparge topurile. E tipica kd lang.

Poate parea ciudat faptul ca una din cele mai sexy voci din industria muzicala ii apartine unei femei care si-a declarat preferintele sexuale catre lesbianism si care se imbraca in taioare barbatesti. Stilistic albumul se misca in country, jazz si poate chiar si ceva light - rock. Timbrul vocal unic pe care il poseda recomanda acest disc pentru orice meloman, indragostit de acordurile simple si de o voce iesita din comun. Targetul solistei este unul destul de greu de definit. Acest disc poate fi gustat pe deplin de gasca care graviteaza in jurul unor nume ca Melissa Etheridge sau chiar Diana Krall. E country - pop iesit din comun, cu timbrul kd lang.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu