11 oct. 2010

Jennifer Rush - Now is the hour

A devenit celebra cu The Power of Love si a cantat in Timisoara de Revelion. Jennifer Rush revine cu un disc dupa 13 ani de pauza in care superba ei voce nu s-a schimbat deloc. De ascultat pentru fanii muzicii pop, macar pentru Echoes of Love si I never asked for an angel.
Atunci cand cineva scoate un album dupa 13 ani de pauza, asteptarile sunt cat se poate de diverse. Pentru interpreta hitului Power of Love, Jennifer Rush, situatia este una cat se poate de "cu cantec". Considerata de multi drept "one hit wonder", solista isi incearca din nou norocul cu un album cu o orchestratie moderna, printre cei care si-au adus aportul la aceste piese noi numarandu-se nu mai putin celebra Natasha Bedingfield sau Jörgen Elofsson (responsabil pentru ceva hituri din visteria unor nume ca Leona Lewis, Westlife sau Celine Dion).

Cele 15 piese ale acestui album prilejuiesc ascultatorului un slalom  printre piese lente, midtempo si „usurel de discoteca“. Una din surprizele placute se numeste Echoes Love, o melodie cu beat modern care reuseste sa curga fin si elegant, completata de timbrul vocal unic al solsitei. Nu toate incercarile „disco“ au aceeasi soarta. Desi si Down on my knees are in linii mari acelasi ritm, ea nu mai reuseste sa prinda atat de bine, iar Just this way este la capitolul „asa nu“. Piesa debuteaza cu un iz tipic de Modern Talking care pe parcursul celor trei minutele se amplifica si mai tare. Nu este neaparat o piesa rea, dar sa vii dupa 13 ani de pauza cu stilul Modern Talking nu e chiar o dovada de originalitate.

Una din cele mai miscatoare melodii de aici e I never asked for an angel. E o piesa care daca ar fi fost compusa mai demultisor avea sanse sa  devina un The Power of love, partea a doua. O melodie pur si simplu superba,  in care vocea solistei are inflexiuni cat se poate de mirifice. In schimb Before the dawn (care curios lucru e promovata ca fiind primul single din album), Aint you loved enough si Still se incadreaza in seria „balade inutile“, e drept frumos interpretate dar fara acel vino-ncoa care face dintr-o piesa sa aspire la titlul de hit.


Una peste alta, pe noul CD al cantaretei care a cantat si timisorenilor cu ocazia unui Revelion este un mariaj intre baladele gen Power of Love si piesele dance - pop care se lafaie la posturile de radio. Cu doua piese mai mult decat frumoase (Echoes of love si I never asked for an angel)  discul este unul de ascultat pentru fanii muzicii pop. Daca nu de alta, macar pentru vocea interperetei care si-a pastrat unicitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu