11 oct. 2010

Elvis Presley - On stage : Legacy Edition

Avand in vedere ca in ultimii ani au aparut pe piata zeci/sute/mii/jdemii de compilatii/bootleg-uri/albume toate cu stampila The King of Rock’n’Roll pe ele, mai era nevoie de un nou disc cu Elvis Presley in 2010? Categoric, da, fiindca Elvis a fost exact ceea ce a reprezentat Timisoara pentru istoria moderna a tarii noastre. Mostenirea lui Elvis este un dublu – disc esential, care nu ar trebui sa lipseasca din colectia oricarui meloman care are pretentia ca se respecta. In plus poate fi o auditie interesanta si pentru cei care au prins pick – up – urile doar la muzeu
Avand in vedere ca in ultimii ani au aparut pe piata zeci/sute/mii/jdemii de compilatii/bootleg-uri/albume toate cu stampila The King of Rock’n’Roll pe ele, mai era nevoie de un nou disc cu Elvis Presley in 2010? Categoric, da, fiindca Elvis a fost exact ceea ce a reprezentat Timisoara pentru istoria moderna a tarii noastre. Scanteia.

Dublul disc On Stage: The Legacy este ultima aparitie din seria de evenimente dedicate implinirii a 75 de ani de la nasterea lui The King. Piesele de aici au fost inregistrate acum 40 de ani. Elvis nu a mai aparut live timp de opt ani inainte de seria lui de concerte din vara anului 1969 sustinute la un hotel din Las Vegas. Evenimentele aveau sa se repete in acelasi loc la inceputul anului urmator. Cateva piese din aceste concerte au aparut in From Memphis To Vegas – From Vegas to Memphis, disc aparut in toamna anului 1969. Alte zece piese inregistrate in 1970 au fost incluse in albumul On stage. Iar acum, la 40 de ani distanta, cei de la RCA/Legacy au combninat aceasta serie de concerte intr-un singur disc. In plus, la achizitionarea acestuia cei interesati vor intra in posesia unui booklet impresionant.

Cele doua CD-uri ni-l prezinta pe Elvis in plina forma. „pe val” cum s-ar spune. Prima lui inregistrare din cariera, Heartbreak Hotel are parte de o interpretare maiestuoasa intr-o varianta cantata la „dinner show”, datata 23 august 1969. Printre momentele de exceptie ale acestor discuri se numara si includerea piesei The Wonder Of You inregistrata la repetitiile pentru un spectacol. Cu inerente opriri ale band-ului, cu indicatii date de The King, o delicatesa, ce mai. Evident nu aveau cum sa lipseasca slagare ca Blue Suede Shoes,All Shook Up sau Hound Dog care demonstreaza perfect de ce a fost numit The King of Rock’n’Roll. Alaturi de piesele nemuritoare din repertoriul sau aici se regasesc si cateva cover-uri in marea lor parte reusite. Exceptia o constituie piesa Words dupa cei de la The Beegees. Pline de talc si sarm sunt si cuvintele pe care muzicianul le adreseaza publicului intre piese. 

Unul din motivele pentru care aceasta editie a albumelor este de neratat este calitatea sunetului. Apoi ar mai fi si faptul ca Elvis suna mult mai bine live decat in studio. Publicul era pentru el cam ceea ce reprezenta spanacul pentru Popeye. Mostenirea lui Elvis este un dublu – disc esential, care nu ar trebui sa lipseasca din colectia oricarui meloman care are pretentia ca se respecta. In plus poate fi o auditie interesanta si pentru cei care au prins pick – up – urile doar la muzeu. E o reconstituire de epoca superba, cu o distributie epatanta. Nu in ultimul rand, „trupa de spate“ a lui Elvis, cu inegalabilul chitarist James Burton adauga un plus de magie acestor inregistrari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu