9 oct. 2010

Tokyo Sex Destruction - The Neighbourhood

Cel de-al 4-lea album de studio al spaniolilor de la Tokyo Sex Destruction musteste de energie si reuseste sa imbine intr-un mod placut influenta legendarei trupe americane MC5 cu conceptul de garage - punk. In plus, oamenii vor sustine primul lor concert in Romania, sambata, 27 februarie, in orasul nostru, la Setup!
In ciuda numelui, Tokyo Sex Destruction isi are "cartierul general" in Spania. Etichetati adesea ca fiind "un fel de MC5", oamenii acestia reusesc sa puna pe picioare o muzica ce inglobeaza intr-un mod placut nostalgia anilor 60, in care exista atitudine mai presus de toate, cu energia specifica punk-ului. Toate acestea impachetate intr-un ambalaj cat se poate de exploziv. Dar preparat cu mult suflet. Interesant este ca la capitolul influente pe pagina lor de myspace sta scris: „Gos Bless Marvin Gaye“. Adeseori oamenii astia canta la un tempo tupeist de mare. Garage pop - ul lor specific erei MC 5 este garnisit in portii cat se poate de optime cu elemente din rock-ul de mai multe facturi, fiind unul cat se poate de antrenant. Tokyo Sex Destruction se definesc cel mai bine prin partea mijlocie a titulaturii lor....

Mai mult de 100 de concerte sustinute in fiecare an recomanda aceasta trupa drept una al carei show live nu merita ratat. Cel de-al patrulea album de studio al baietilor a fost produs de Greg Foreman, membru al formatiilor The Delta 72 si Cat Power. Piesa lor One more Sunday a fost promovata intens de catre MTV iar piesa You gotta do it now a fost folosita in cadrul unui serial celebru american.

Prima piesa a discului, Dope and Love reuseste sa capteze energia care se face simtita pe intreg albumul, melanjul dintre garage - rock si punk fiind unul cat se poate de "saltaret". Stories from the Neighberhood nu coboara deloc stafeta, iar riff-urile bine punctate fac ca melodia sa fie una cat se poate de inchegata. The Sounds from your soul aduce cel mai bine aminte de epoca garage - rock-ului si a MC 5, legendara trupa americana considerata ca fiind una din precursoarele punk-ului. Una din cele mai interesante piese de pe acest disc este It was in 1969. Melodia are un start foarte cumintel dar "urca" nepermis de mult in energie pe alocuri, fiind un strigat de lupta cat se poate de bine creionat. Categoric, este cea mai interesanta piesa din punct de vedere al compozitiei.
Amatorii de mosh au parte de o nebunie pe Its gonna be allright, cea mai zgomotoasa piesa care insumeaza putin peste 80 de secunde, un timp perfect pentru a exprima ceea ce era de zis. Nu toate piesele de aici sunt scurte, "de radio" cum s-ar zice. Let me down cu cele peste cinci minute ale ei are si ea "nerv", iar Move it are un balans cat se poate de izbutit intre nebunia anilor 60 si energia hardcore. Orga Hammond face minuni si aici, fiind un "trade mark" cat se poate de bine folosit. They ve lost control aduce a punk - rock in timp ce Cold Sweat oscileaza intre blues, rock si psihadelic in cantitati egale. Dont let my hands fall are bucati nebune in care parca avem de-a face cu Rage Against The Machine iar I think you lies inchide  albumul intr-un mod cat se poate de surprinzator. Cea mai linistita piesa de pe album te face sa te intrebi, oare de ce celelalte piese au fost interesante? Ciudat mod de a finaliza discul, specific trupelor "cu conceptie".

N-as putea spune ca Tokyo Sex Destruction au meritul de a fi inventat ceva nou. Chiar daca nici de originalitate nu prea pot fi banuiti, spaniolii reusesc sa transmita o energie pura, nealterata de nimic. Si-n plus oscileaza exact cat trebuie intre punk - rock si garage-ul american in stare pura. E un album bunicel, recomandabil pentru o doza de energie. Cel mai important e ca Tokyo Sex Destruction canta pentru prima oara in Romania, sambata 27 februarie, la Setup Venue, de la ora 21.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu