Stevie Nicks - In your dreams

Asteptari: Stevie Nicks e o cantareata si compozitoare americana ce a devenit cunoscuta alaturi de Fleetwood Mac. Cariera solo si-a inceput-o cu Bella Donna, un album editat in 1981 si care s-a vandut in peste 8 milioane de exemplare. In your dreams este cel de-al saptelea album solo, contine 13 piese si vine la zece ani distanta dupa precedentul Trouble in Shangri-La.

Rezultat: Sa scoti ceva nou dupa zece ani de pauza, nu-I de colo – colo. Filmul e acesta: fanii inraiti cauta cu obstinenta sa gaseasca acele “chestii” pentru care albumul asta ar trebui sa fie ridicat in slavi, cei care se afla in barca “neutra” incearca sa descopere eventuale “carlige” care ar putea sa aduca un eventual succes, iar ceilalti privesc in continuare OTV-ul.
Niciodata n-am avut o feblete aparte pentru Fleetwood Mac, dar nu am cum sa nu recunosc rolul proeminent pe care l-au avut acestia in industria muzicala. De aceea, in ceea ce o priveste pe doamna care la sfarsitul acestei luni implineste nu mai putin de 63 de anisori, am pornit in aceasta auditie absolut fara nici o prejudecata. Sau ma rog, m-as fi asteptat ca urechile sa-mi fie invadate de acel stil muzical ce poarta eticheta de “americana”. Un mix de folk – rock  country si cu americanisme la tot pasul, care nu reuseste sa ma “prinda”, desi nu am nimic de comentat asupra profesionalismului cu care este interpretat. Asteptarile mi-au fost pe deplin indeplinite. La finalul auditiei am ramas exact asa cum banuiam de la inceput: a fost o calatorie pe drumuri batatorite.

Melomanul e tratat cu mostre de country in Cheaper Than Free, un cantec de dragoste care contine o sumedenie de rime nu foarte reusite de genul “more exciting than high fashion / high passion”. Single-ul Secret Love suna ca orice melodie de pe legendarul Rumours, albumul celor de la Fleetwood Mac care a ajuns in casele a 40 de milioane de oameni, daca e sa ne luam dupa Wikipedia. Si asta n-ar fi deloc o problema, fiindca albumul acela e unul cat se poate de solid. Dar sa nu uitam ca a aparut in 1977, iar de atunci a mai curs ceva apa pe Bega, nu? Amatorii de folk cu accente nostalgice vor fi probabil mai mult decat fericiti la auditia baladei “For What It’s Worth,”, care se recomanda a fi cel mai romantic moment de aici. Si in care Stevie Nicks ne ameninta ca e musai sa danseze:  “I got to sing; I got to dance; I got to be a part of the great romance.” Prea multe lucruri nu prea ar fi de spus despre acest disc. Departe de a fi spectaculos, este un material decent care va fi “primit” cu bratele deschise de catre cei  care au ascultat vreodata Fleetwood Mac. Poate fi insa o auditie absolut neinteresanta pentru cei care n-au auzit niciodata slagarul Dreams.

Recomandari: Pentru cei care din cand in cand mai asculta momente adevarate ale muzicii anilor 70 si au nevoie de o variatie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Amala - Românie Hai!

Ravi Hazard – Clepsidra

Toulouse Lautrec - Dejun pe iarbă