8 mar. 2011

Drive-By Truckers - Go-Go Boots

Asteptari: Cu un nume ca Drive-By Truckers e cat se poate de clar pentru toata lumea ca aceasta trupa isi are sediul in United States Of America. Si-n plus, e vorba de country. Gasca asta e compusa din sase oameni care pe parcursul anului 2009 s-au inchis intr-un studio si au inventat doua albume noi: The Big To Do , aparut anul trecut si acest Go-Go Boots.

Rezultat: Nu trebuie sa ai urechi superdestepte ca sa realizezi din prima ca sound-ul acestui disc este diferit fata de multe productii pe care le auzi in zilele noastre. Iar asta se datoreaza in principal faptului ca oamenii acestia isi inregistreaza piesele analogic.
Un alt amanunt deloc de neglijat care ar mai trebui retinut este ca muzicienii acestia au o productivitate deosebita, avand in vedere ca acesta este cel de-al 11-lea album din cei 12 ani de cariera ai trupei. Chiar daca nu ma numar printre fanii declarati ai genului care poarta denumirea de country, trebuie sa recunosc ca acest disc a reusit sa-mi atraga atentia in special datorita faptului ca e mult mai divers la capitolul aranjamente decat plutonul de americani care isi incearca norocul in aceasta felie. Ici – colo o ureche avizata poate deslusi niste franturi de Rolling Stones, Bruce Springsteen sau chiar Tom Petty, care coloreaza cat se poate de fericit conglomeratul final.

Chiar daca pe alocuri sunetul acestui disc e indecent de simplu, aceasta auditie are efecte terapeutice. E ca si cum ai sterge cu buretele muzica sofisticata a ultimilor decenii, pe scurt e o muzica care te face sa repsiri aer curat. Printre punctele de atractie ale acestui material discografic se numara piesa I used to be a cop, in care ai impresia ca asisti la un country alterat parca cu atmosfera din Murder Ballads-ul lui Nick Cave, evident ajustat la taramurile americane. Cele trei voci care apar aici adauga un plus de sarm si impregneaza majoritatea pieselor cu o identitate aparte. n, De mare efect mai e si Where s Eddie, un cover dupa Eddie Hinton in care vocea basistei e cat se poate de misto. Unicul lucru pe care l-as fi schimbat aici e ca as fi adaugat vreo doua – trei melodii mai saltarete. Poate chiar din albumul lor precedent, The Big To Do, care a fost mult mai energic. Auditia celor 14 melodii ale celor de la Drive-By Truckers te face sa intri intr-un film in care te vezi conducand un camion Mack pe o sosea prafuita din sudul Americii. Iar degetele iti bat pe volanul imens ritmul pieselor compuse de cei sase magnifici ai country-ului....

Recomandari: Deopotriva pentru amatori de country si rock, de ascultat pe un sistem stereo....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu