12 mar. 2011

U.K. Subs - Work in progress

Asteptari: U.K Subs e una din primele formatii de punk din Marea Britanie, care a luat nastere in 1976 si a crei figura centrala este Charlie Harper. Work in progress vine la opt ani de pauza dupa precedentul disc, numit Universal.

Rezultat: Ma numar printre oamenii care au avut ocazia sa-I vada live pe Exploited la Periam – Port si Sex Pistols la Budapesta. E drept, la cateva decenii distanta de vremurile lor de glorie, dar asta e alta mancare de peste. Ceea ce vreau sa subliniez insa e faptul ca atunci cand iti cade in maini un nou disc al unor punkeri legendari e evident faptul ca factorul nostalgie joaca un rol important in auditia acestuia. Daca ai fredonat vreodata God save the queen sau I fought the law si ti-ai facut vreodata veacul cu gasca de punkeri din Piata Libertatii (din Timisoara) exista toate sansele sa gusti din plin acest Work in Progress.

Ca sa fiu sincer pana la capat, muzical vorbind, piesele de aici nu aduc absolut nimic in lumea punk – rock – ului. Insa nu se poate sa nu mai existe vreun strop de revolta in adancul sufletului tau, iar daca aceasta a fost vreodata combinata cu atitudinea punk, bingo! discul asta merita ascultat.

Ca radioul din zilele noastre e cat se poate de neprietenos, o stie toata lumea. O spun si Charlie si gasca sa in Radio Unfriendly, iar printre piesele de aici care au toate sansele sa declanseze pogo-uri cat se poate de sanatoase se numara si This Chaos. Unul din cele mai surprinzatoare (citeste melodice) momente de aici este Tokyo Rose, iar daca asculti cu mare atentie Eighteen Wheels s-ar putea sa descoperi un riff de chitara care e extras parca din Personal Jesus – ul celor de la Depeche Mode. Una peste alta daca ai scris vreodata pe pereti Punks not dead exista mari sanse ca discul asta sa-ti provoace amintiri placute. Si buna dispozitie, of course!

Recomandari: Doar pentru cei care nu se regasesc in muzica prefabricata a zilelor noastre si care au ascultat cel putin odata in viata vreo piesa din The Clash!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu