Beats Antique - Elektrafone

Parafrazand celebrul hit al lui Ilie Micolov care spune „Dragoste la prima vedere/,Cine-ar fi crezut? /Sa iubesc cu atata putere/Ca la inceput“ am hotarat ca e de bon ton sa va destainui un secret: discul Elektrafone mi-e cat se poate de drag! Meeting-ul meu cu aceasta trupa americana a avut loc in imprejurari inca neelucidate, cand din intamplare am dat peste o piesa numita Cat Skillz. A fost dragoste la prima auzire. Cine ar fi crezut?....
Pentru acei care nu ii cunosc, pe scurt gasca asta de americani e formata in jurul unei celebre dansatoare din buric pe numele ei Zoe Jakes. Cu vreo patru ani in urma, tipa asta s-a gandit ca ar fi indicat sa-si faca o trupa, iar pentru asta i-a gasit pe numitii Tommy Cappel si David Satori care au ocupat functia de producatori muzicali.
Zilelele acestea, oamenii au scos cel de-al patrulea material discografic care poarta numele de Elektrafone si cuprinde zece piese. Sound-ul lor este unul cat se poate de neobisnuit din cauza faptului ca este concentrat pe un amestec de muzica electronica cu instrumente traditionale din diverse zone. E – daca vreti – un soi de world – music imbogatit cu beat-uri dub, techno sau chiar dubstep, iar acest lucru e cat se poate de evident chiar din prima melodie a discului, mai sus pomenita Cat Skillz. Care – la fel ca restul constructiilor sonore de aici – prezinta o varietate stilistica debordanta, posedand in ea arome de gypsy – music, chestii balcanice si ritmuri tribale arabe. Fara indoiala este unul din highlight-urile acestui album cat se poate de dragutel, in care amatorii de jam – session vor gasi adevarate perle, track-urile lasandu-ti impresia ca au fost inregistrate „in joaca” la studio. Snar Axel poseda un aer proeminent de dubstep iar mixul asta dintre chestii electronice si instrumente „reale” este unul coplesitor pe alocuri. Uneven reuseste sa fie o alta piesa care nu are cum sa nu-ti cada cu tronc, iar Swagger conduce aceasta excursie intr-o zona in care dubstep-ul se intalneste cu downtempo-ul iar instrumentatiile exotice isi dau in clocot. E parca extrasa din coloana sonora a unui film „cool“, dar spre deosebire de marea majoritate a pieselor incluse pe soundtrack-uri, bucatile celor de la Beats Antique au proprietati miraculoase si te fac sa dansezi. Chiar si din buric, daca te tine. Penultima piesa a albumului, Alleyway este realizata alaturi de un individ care-si spune Ill Gates (!!!) si are si ea sarm cu nemiluita iar track/ul care incheie acest album este un remix al celor de la Beats Antique la piesa We Swarm din repertoriul americanilor de la The Glitch Mob. Daca as fi facut parte din categoria sexului frumos, m-as fi apucat de niste belly – dancing dupa aceasta auditie. Asa, ma multumesc in a declara acest album pur si simplu belly – moving. Ghiveciul asta de glitch, hip – hop, instrumente cu coarde, jazz, funk si dubstep e admirabil si a reprezentat o reala surpriza sonora pentru urechile subsemantului. Carevasazica, Elektrafone e un disc bun de dat la tot cartieru, fara contraindicatii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Amala - Românie Hai!

Dixie Krauser - Kill Tumor

Toulouse Lautrec - Dejun pe iarbă