29 iun. 2011

Phreek Plus One - Phreek Party

Asteptari: Phreek Plus One este o gasca italiana de muzicieni formata din Ivan Savoldi, Alessandro Cattanatto si Giovanni Guerretti. Cei trei muschetari muzicali au debutat inca din 2006 cu cateva piese la celebrul label german Compost, iar acest acest Phreek Party este albumul lor de debut care contine 12 piese. 

Rezultat: Ceea ce presteaza oamenii acestia poarta denumirea de nu disco, un concept care face tot mai mari ravagii in tarile civilizate si pe care mi l-as dori sa fie implementat de urgenta si in tarisoara noastra, fiindca MERITA! Press release-ul acestui material sustine ca italienii in cauza au „calarit” acest val cu mult timp inainte ca acesta sa devina trendy. Per ansamblu, spectrul sonor al acestui „nu disco” e un soi de veriga lipsa dintre disco-ul etalat cu deosebita maiestrie de alde Giogio Moroder prin trecut si muzica electronica botezata space – disco din zilele noastre (practicata de alde Lindstrom).
Piese aerisite, colorate, funky, adeseori instrumentale, care-ti insenizeeaza ziua, ce mai, un real ospat auditiv. Foarte de efect mai e faptul ca alaturi de influentele clasice ale muzicii electronice, piesele astea sunt strabatute de fiori funky, jazz, italo – disco sau chiar arome balearice, astfel incat paleta stilistica este una cat se poate de bogata.

O serie de piese incluse aici au castigat o faima deosebita prin randul amatorilor de muzici electronice underground. E vorba in special de piesa Bikini, care a avut parte de un feedback cat se poate de monstruos si a intrat in seturile unor DJ renumiti de-a lungul ultimilor ani. Printre diamantele acestei colectii de muzica electronica desteapta se mai numara New York Dolls, care are un bass cat se poate de asemanator cu cel folosit de maestrul Lindstrom in creatiile sale sau Astro Boogie, careia i se poate decerna premiul de „cel mai fain italo – disco din ultimii ani“.
Discul curge cat se poate de „sanatos” de la un capat la celalalt, iar pentru variatiune avem parte si de cateva interventii sonore: Mr. White, Isabelle Antenna, Nesreen Shah sau Ovasoul7. Mai trebuie sa va spun ca si astea te cuceresc din prima? O alta piesa de neocolit este The Model, in care elementele de jazz si funk sunt suprapuse cat se poate de finut peste o linie instrumentala nebunatica. Pe scurt, Phreek Party e o combinatie ideala intre vechituri si noutati. Pe care o recomand cu caldura oricui.

Recomandari: Pentru amatorii de pizza in care elementele old – fashioned si cele trendy sunt amestecate la marea arta de niste bucatari italieni meseriasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu